Les llars de foc necessiten de cert manteniment per al seu correcte funcionament,concretament,és necessari la neteja periòdica del tiratge de fums (o xemeneia).
L'interval de temps entre neteges dependrà de l'ús que es faci de la llar de foc,així com del tipus de combustible que s'utilitzi.
Quan cremem llenya el fum que surt pel tiratge conté substàncies químiques que es van adherint a les parets de la xemeneia,aquestes substàncies,sí no es netegen, anirant obstruïnt el tiratge causant problemes de males olors o fums,i fins i tot,poden arribar a incendiar-se creant situacions que poden esdevenir perilloses.
Com ja hem dit,l'interval entre una neteja i altra depèn de diversos factors,com la humitat de la llenya o el tipus de llar de foc.Les llars de foc tancades emeten menys partícules,ja que el seu rendiment és molt més alt i cremen millor el combustible ,per la seva banda,les briquetes de biomasa són més efectives i deixen anar menys residus que la llenya (que hauria de ser quant més seca millor).
Per tenir una idea,el tiratge s'hauria de netejar un cop a l'any si es fa un ús intensiu de la llar de foc,o bé cada 3000-4000 kg de llenya cremada (si és seca i de qualitat).En cas d'usar briquetes de biomasa es pot allargar els temps entre neteges.

Per la importància del manteniment,hem decidit donar el servei de neteja de tiratges i us convidem a demanar-nos informació sense cap compromis sobre el mateix.

Nou servei de neteja de tiratges